V lipianskom priemyselnom parku vznikne okolo 50 pracovných miest

15.03.2010 Sabinov

Lipany 15. marca (TASR) - Do priemyselného parku Za traťou, ktorý mesto Lipany otvorilo v júni minulého roka, prichádzajú noví investori, ktorí by v tomto roku mali zamestnať približne 50 ľudí.
Ako dnes uviedol pre TASR primátor mesta Eduard Vokál, v priebehu druhého polroka 2010 tu plánuje otvoriť svoju novú prevádzku domáca firma Aluminium systém, s.r.o.
"Mesto už s touto spoločnosťou uzatvorilo nájomnú zmluvu na plochu jedného hektára a v súčasnej dobe firma pripravuje podklady pre vydanie stavebného povolenia. Ich zámerom je v druhom polroku spustiť strojársku výrobu v halách a zamestnať 20 ľudí, " povedal Vokál.
Okrem toho radnica rokuje so spoločnosťou Tecoma Travel Agency, s.r.o. , Košice, ktorá má zámer v priemyselnom parku vybudovať fotovoltickú elektráreň na ploche 2,5 hektára, kde by malo nájsť prácu 10 zamestnancov. Vzhľadom na charakter podnikania investor požaduje väčšiu plochu, a preto podľa primátora pravdepodobne v najbližšom čase dôjde k rozšíreniu areálu o ďalšie pozemky vo vlastníctve mesta a Slovenského pozemkového fondu.
Plochu s rozlohou takmer 5000 m2, mesto prenajalo poľskej firme Witecki - Kawula, ktorá tu vybuduje stredisko na výrobu betónových zmesí a prefabrikátov a do konca roka chce zamestnať približne osem pracovníkov.
 

Vyberte región